dissabte, 17 de juliol del 2010

Smartphone

Els smartphones, o telèfons intel.ligents, són aquells telèfons que fan "tantes coses".
Són mobils amb moltes més aplicacions, són pràcticament ordinadors molt petits.
Les principals funcions són (a part de trucar i enviar sms...) llegir el correu electrònic, navegar per internet, gps, música, videos... I més aplicacions que les companyies estan crean.

Una part important dels smartphones es el seu OS(sistema operatiu). Els principals:

-Android, dissenyat per google, i de codi obert. Utilitzat per moltes companyies en algun dels seus aparells, però sobretot en htc. Actualment utilitzen la versio 2.1, tot hi que ja està programada la nova versió 2.2. que multiplica la velocitat x5. Ja s'han anunciat aparells que el portaran, i alguns dels actuals que es podràn actualitzar.

-Apple. Com no la poma gegant pren partida. Qui no coneix l'iphone?. A aportat molt en els smartphones i en part gràcies a l'iphone són tant populars. Van per la versió 4. I com que el OS es de codi tancat i privat nomes s'inclou en aparells d'apple.

-Symbian. Utilitzat per moltes companyies com sonny ericson, motorola, samsung, nokia...

Aquets tres OS són prou rapids i amb bones aplicacions. A l'hora de triar depens més haviat de l'aparell, però jo hem fiaria dels 3.

Sempre he tingut admiració per l'empresa de google, pel que posso especial interes en el
google nexus one, l'smartphone de google.


Aquest mobil compta amb un pròcessador Qualcom a 1Ghz, 512 MB de ROM i RAM, pantalla tàctil de 3,7 i evidenment wifi, conector microUSB, bluetooth...
En ser de Google porta els OS android, i es el primer actualitzable a la versió 2.2 i durant un periode de temps, l'únic. Com a extra porta instalat el Flash 10.1 per poder tindre total llibertat a la web.

diumenge, 7 de febrer del 2010

Ipad

Era pràcticament obligatori per mi fer aquesta entrada, i parlar sobre el recent presentat Ipad. Per els pocs que no n'heu sentit a parla es tracta de l'última aposta de Apple, i en poques paraules es pot considerar el terma mitg entre ipod i un portatil Mac osX, busca sencillesa i facilitat a l'hora de dur a terma gran varietat de accions.


La idea bàsica es que no sigui gents molest d'utilitzar, es a dir que sigui senzill i lleuger, per això te un físic totalment comparable als nous llibres electrònics, o com un iPhone gran. Consta de una pantalla tàctil de 9,7'', un pes de aproximadament de 680 g, i només 12 mm de gruix (aquesta l'aig de comprovar amb els meus ulls per que o veig execivament poc)


Estan previstes moltes funcions i descarregues per aquest Ipad, les principals sòn les següents:

-Internet, amb el navegador Safari.
-Música, simplement com si fos un iPod.
-Fotus/vídeos.
-Ibooks, llibre electrònic.
-Maps, una especia de googlemaps, que es pot utilitzar com a un senzill GPS.
-Accés ràpid a l'apple Store, botiga Online de Apple on es podrà descarregar multitud d'aplicacions noves, musica, llibres...

Tot això amb l'ajut de una interfície gràfica senzilla molt semblant a la dels SO de Mac, amb un escriptori amb accessos directes, canvi de posició vertical/horitzontal, i evidenment teclat virtual.

El preu anunciat (en dolars) dependrà de la memòria, amb tres models amb wifi, 499 dólars (16GB), 599 dólars (32GB) y 699 dólars (64GB). Aquestes versions sortiran a la venta en un parell de mesos, i un mes més tar sortiran a la venta les versions amb 3G amb un preu més elevat. Apple ja a contactat amb diferents companyies per proporcionat internet mòbil a bon preu (14,99 $ amb limitació de 250MB en les descarregues, i de 29,9$ sense limitació).


Personalment ho veig com una bona aposta de Apple (el tàctil és el futur immediat), i no cal oblida que Apple ja va revoluciona el mon de la música, telecomunicació mòbil, i el dels portàtils amb el macbook, i poques vegades s'han equivocat. No m'estranyaria que en el futur sortissin aparells similars d'altres companyies, i es que Apple sempre va un pas endavant.

dissabte, 16 de gener del 2010

ADV

Penses que ets una persona amb molta mala sort? Que ets un desastre? Que has comes un error immens i no tel pots treure del cap? Per totes aquestes persones, i les que estan "depres" en general, conec una pàgina web en el meu parer molt divertida i que ajuda en tots els moments en que et sents trist.


De quina manera ajuda? Doncs molt senzill, fent-he veure, de manera graciosa, que hi ha gent molt més tonta que tu, amb molta més mala sort que tu. En resum i tot i que sembli cruel és una pagina per en riure't de les "desgràcies" de les altres persones. Perquè desgracies entre commetes? Doncs per que evidentment no ens en riurem de una persona que sa quedat sensa casa per un incendi, n'hi d'algu que a perdut una extremitat en un accident, això seria de molt mal gust. Riurem d'absorditats que a comes algú anant borratxo, de gent que s'ha vulgut fer la "xula" i no li a nat be...

Molts ja ho haureu notat però estic parlant de la pagina ADV, Asco De Vida,
el lema del qual es: ¡Asco de vida! Aunque podría ser peor.


La pàgina bàsicament es un forum, on la gent i publica un fet de la seva vida, dolent. Moltes vegades aquets fets son anectutes, i molt divertides. Per entendre exactament la pagina el millor es que la visiteu i opineu per vosaltes mateixos.


I per acabar la canço, en aquest cas, la meva canço preferida de un grup bastan conegut, el videoclip del qual m'agrada molt:

-Where is the love, Black eyed peas.

dissabte, 5 de desembre del 2009

Punt, joc, set, partit i torneij!


Despres d'aquell any, 2000 i de dos més on ens vam endur la copa Davis, avui dia 5 de desembre de 2009 Espanya guanya la seva 4rta copa davant la republica Txeca.
MOLTES FELICITATS!!!!

La copa Davis es un dels campionats, si no el que més, important de tennis. Es un torneij per equips, per països, on es juga cada ronda al millor de 5 partits, 4 partits individuals i un de dobles.

En aquest cas l'equip Espanyol estava format, entra d'altes, per en Nadal i en Ferrer que han jugat els individuals, i la parella formada per Verdasco i Feliciano, capitenajats per l'ex jugador i també campio d'una copa Davis Albert Costa. Com a suplents i jugadors d'altres eliminatories, Tommy Robredo, Ferrero i Almargo. Espanya a guanyat els tres primers partits plocaman-se campio, tot i que dema, i ja sensa importancia, s'haura de jugar els dos partits que queden.

D'altre banda, i com a bon culer que hem concidero, recordà la victoria del barça contre el Madrid el pasat diumenge. Amb una intervencio de l'Iniesta davant d'en CR9 que em va emocionar espectacularment.



I per finalitzar la canço, en aquest cas una del nou cd d'Estopa celebran els 10 anys, i permi la millo canço d'unl cd del cual n'esperava més:

Ya no me acuerdo, de Estopa amb la col.laboracío d'Ana Belén.

dijous, 26 de novembre del 2009

El tuning en un altre mon

Com molts ja sabreu, actualment el tuning no és cosa nomès de cotxes, si no que està de manera prou important en el mon de la imformàtica amb el nom de modding. El modding consisteij en realitzar qualsevol modificacio estetica o funcional al pc. Això també inclouria el programari, però normalment s'utilitza la paraula per referir-se a un canvi en la torra o algun dels periferics. Amb el modding es poden obtenir pc realmen impresionants esteticament, però també trobarem casos molt curiosos, com aquet pc capas de servirnos un got de cervesa.


Tot això que segurament molts ja coneijieu venia per avisa que el modding no s'acava aqui (com ja era previsible), i es que a pasat del mon dels computadors al seu germa, el mon de les consoles. Fa uns quants dies navegant per internet, baij trobar una cosa que em va semblar interesant, es tracta de una wii portatil. Fins aqui ha arrivat aquet mon, fins a convertir una consola de taula de ultima generacio en una consola "portatil". Baij buscar més sobre aquesta wii portatil i en vaij trobar les dades tècniques:

  • Pantalla panorámica 16:9 LCD, de 7''.
  • So estéreo
  • Port per a mandos de GameCube.
  • Barra de sensors integrada, de curt abast.
  • Ports per utilitzar el sensor original, i surtida de so i video (per conectarla a la TV)
  • Font d'alimentacio integrada.
  • Dimencions: 21,6 x 19,6 x 5,1 cms


Tot i que la pantalla petita i el poc avast dels sensors dificulten la jugavilitat, es poden arrivar a fer unes vones partides del brawl en cualsevol lloc, no seria interesant? Segu que els creadors van passar uns grans moments fent-la, i es que d'aqui uns anys am el nivell d'infòrmatica adequat m'agradaria realitzar alguna cosa similar, i es que per algu interesant aviem de servi els de sistemes no també? ;)
En aquest video es pot veure com realment funciona aquesta wii:

http://www.youtube.com/watch?v=yijibUHAfo8

Com aquesta wii hi ha molt més casos impresionants, la mateija wii que funciona amb llum solar, altres consoles de taula reformades a consoles portatils... i evidenment moltes wii, Ps3 i Xbox360 amb disenys espectaculars.

I com baij prometre que faria cada entrada una canso, avui toca a un grup que dimarts pasat ba treure el seu 7 cd, siempre fuertes dos, sfdk amb el que per mi es el millo track del disc:

SEVILLA, de SFDK

dimecres, 25 de novembre del 2009

Hola a tots/es

Doncs el primer sempre és dir hola i saludar a tothom. El segon per lògica seria presentar-me, comentar perquè he creat el blog i que n'espero. No m'agrada gens seguir guions establerts, però sempre hi han excepcions ;).

Presentar-me tinguent en compte que pràcticamen ningú llegirà el que estic escribint, i que si es dona el cas ja em coneixera ho trobo absolotament innesesari, dir nomès que soc una persona que fa moltes faltes de ortografia, i que tot i que de moment estic intentant escriure correcta de faltes n'hi hauran, i moltes.

Aborriment, ganes de desfogar-me, publicar coses interesants, utilitat... hi han molts motius que m'an portat a crear el blog, hi la veritat es que no en sabria dir cap de principal. No tinc pensat cap tema general en que enfocar-lo ( n'hi molts que m'atrauen, informàtica, música, videojocs, esport, cine...) suposo que amb el temps ja es nira decantant, o no, cap algun lloc.

De moment ho deijo per avui, dema ja publicare alguna cosa original, o interesant (m'en pasen moltes ideas pel cap), i per acabar com m'agradaria fer en cada entrada d'onar-vos a coneijer una de les moltes cansons que m'agraden.
No podia ser menys per la primera entrada que la que reconeixo com a cançor preferida, i que dona nom al blog:

-Històries curtes, dels Glaucs.
http://www.youtube.com/watch?v=QcFaW80Ft2Y


Saluts.